סיפור בלידה של קייט מידלטון
ב2013 הייתי אחרי שתי לידות משלי, כשראיתי בטלויזיה את קייט מידלטון יוצאת מביה"ח כ-6 שעות לאחר הלידה. היא אחזה את ג'ורג' התינוק בידיה, כשהיא מחוייכת, מאופרת ובעקבים. ניסיתי להבין מה עובר לה בראש באותם רגעים וגם תהיתי פשוט איך היא מצליחה לעשות את זה.
אני אחרי 6 שעות מהלידה שמחתי שהצלחתי לקום מהמיטה לבד וללכת לשירותים בכוחות עצמי.

קייט וויליאם שעות ספורות לאחר לידתו של ג'ורג' (Handout. Cornwalllive.com)
שנים אחר כך קייט דיברה על הרגע ההוא בראיון נדיר על חוויות האמהות שלה:
"ידענו שהיציאה שלנו מבית החולים יחד עם ג'ורג' הקטן זה משהו שכולם חיכו לו… אבל עם כל השמחה, זה היה רגע קשה מאוד, גם עבור התינוק שרק נולד וגם עבור ההורים חסרי הניסיון וחוסר הוודאות שמצב זה כלל. זה היה רגע מלא ברגשות מעורבים."
המלים בהן השתמשה לתאר את הרגעים עם ג'ורג' מחוץ לבית החולים היו "slightly terrifying". אם נזכור שמדובר בבת מלוכה בריטית אז נוכל לדמיין את סערת הרגשות שאני בטוחה שחוותה אז האם הצעירה.
קייט שיתפה בראיון שמה שעזר לה בכל שלוש הלידות שלה היה טכניקה של היפנוזה עצמית (Hypnobirthing) ואמרה שבזכותה "די נהנתי מהלידה".
בתחילת ההריון הראשון קייט מידלטון סבלה מבחילות קשות ואושפזה. בבית החולים למדה את שיטת Hypnobirthing שעזרה לה במהלך ההריון להתמודד עם הבחילות. במהלך הדרך היא הבינה שהשיטה יכולה לעזור לה גם במהלך הלידה.
רגע של רכילות :) למרות שהתקשורת אוהבת להציג ריחוק בין שתי הנשים החזקות של בית המלוכה, נראה שהגיסות חולקות לא מעט ביניהן. גם מייגן מרקל, כמו קייט, ילדה בעזרת היפנובירת'ינג.
שיטת היפנובירת'ינג
על פי שיטת ההיפנובירת'ינג הפחד הוא מקור הכאב בלידה, והוא גם יכול להיות המקור לסיבוכים בלידה. להרפיה ורגיעה, לעומת זאת, השפעה חיובית משמעותית על הגוף: שחרור השרירים כדי להשיג לידה קלה יותר, וייצור אנדורפינים שהם משככי כאב טבעיים. בהתאמה, נשים שילדו בשיטה זו מדווחות על חווית נינוחות שמלווה את הלידה והקלה במידת הכאב.
את השיטה הגה ד"ר גרנטלי דיק-רייד, רופא נשים אנגלי שבשנת 1933 פרסם את הספר "ללדת ללא פחד", לטענתו כשהאשה בלידה חשה פחד, דם וחמצן מתרחקים מהרחם ולכן הפחד והמתח גורמים להחמרה בכאב. לחילופין, כשהאשה נשארת רגועה, שרירי הרחם משתחררים והגוף מייצר יותר אוקסיטוצין ואנדורפינים שמורידים את עוצמת הכאב הנחווה.
השיטה שמה הרבה פוקוס על מתודה ויישומיות. דרך תרגול רב והעשרת הידע על הלידה, אלו יחד מאפשרים ברגע האמת ליולדת לפעול בתחושת ביטחון ושליטה על גופה, צמצום תחושת הפחד ושמירה על רוגע לאורך הלידה.
ברמה המעשית השיטה כוללת שימוש בנשימות, רגיעה עמוקה ודמיון מודרך משולב במלים ומחשבות חיוביות.
תובנות מהסיפור המלכותי
- גם אם ניקח בחשבון חבילת לידת שכוללת שמפניה, סעודת תה ומסאג' לאחר הלידה, עם כל הנוחות שהיתה בחדר הלידה המלכותי (אגף לינדו בבי"ח סיינט מרי בלונדון) – אני בטוחה שהצגת יורש העצר לאומה, רגע לאחר הלידה, דרשה הרבה מאוד כוחות פנימיים מהאם הצעירה.

- שיטת היפנובירת'ינג מתמקדת בהרפיה ורוגע בלידה. השיטה דורשת תרגול מקדים ואינה מעלימה את הכאב, אבל באה עם הבטחה לחיבור לרגשות הטובים שיש בלידה (כמו שמחה, התרגשות ואהבה) ולעוצמות הפנימיות שלך (ביטחון, שליטה ורוגע).
- זוהי דוגמה בה הכנה נכונה מאפשרת שליטה ברגש ובמחשבה ובכך יכולה לשנות את הלידה הפיזיולוגית. חשוב שנבין שאירוע עוצמתי כמו לידה, הוא לא רק אירוע של הגוף. המצב הרגשי של האשה במהלך הלידה יכול להשפיע על חווית הלידה כולה.
הי :) אני מיה! מהנדסת, מעצבת ואמא. הבלוג הזה עוסק במסע החיפוש שלי להבין מהי לידה טובה ואיך ניתן לאפשר ליותר נשים לחוות לידה טובה בבתי חולים בישראל?
אם זו פעם ראשונה שלך באתר, מזמינה להתחיל בעמוד נעים להכיר
רוצה לשתף אם אהבת את הפוסט ומה חשבת? זה המקום להגיב: