הי, אני מיה ביתן, אמא לשלושה

מאז ומתמיד היה לי ברור שאלד בבית חולים. כמהנדסת תהליכים האמנתי במערכות, בנהלים ובניהול סיכונים.

ידעתי שחשוב לי שתהיה עזרה רפואית קרובה אם משהו בלידה ישתבש.

הריון ראשון – בן זוגי ואני עברנו קורס הכנה וקראנו ספרים. בכל הזדמנות שאלתי שאלות, למדתי והתעניינתי. זו היתה תקופה מאוד שמחה ומרגשת בחיי.

ועדין – ברגע האמת, נוצר פער אדיר בין הציפיות שלי למציאות, בין האופן שחוויתי את הגוף שלי לבין מה שנאמר לי על ידי הרופאים. מה קורה? מה נכון לי? איך עלי לפעול מול המערכת הרפואית?

מערכת שבזמן שהיא פועלת בעדי, מגנה ושומרת עלי ועל ילדי, היא גם שואפת לסטנדרטיזציה (תקינה) ובכך מפספסת אותי ופוגעת בסיכויים שלי לחוות לידה טובה. זוהי מערכת התלויה בנהלים, חוקים, תקינה והגדרת רצף "מקובל". מה שלא מתקיים בתוך ההגדרות – נתקל בהתערבות, שהיא לא תמיד נחוצה ונכונה.

לתחושת המאבק שחוויתי מול הרופאים היתה השפעה גדולה על חווית שתי הלידות הראשונות שלי. הרגשתי פגועה, מאוכזבת ושקופה.

במשך שנים תהיתי וחיפשתי תשובות לשאלה מה יכול היה להיות אחרת? בחרתי לקבור את החוויה, נמנעתי משיתוף של סיפור הלידה שלי והמשכתי הלאה.

לידה שלישית היתה חוויה מתקנת. שמעתי שאחד מבתי החולים במרכז מספק תמיכה בנשים שעברו אירוע טראומטי בחייהן. נפגשתי עם מיילדת ועו"ס של בית החולים וביחד הגדרנו את הדברים החשובים שהצוות צריך לדעת. תויגתי כיולדת "מיוחדת" – ופתאום קיבלתי שירות שכל יולדת צריכה לקבל במהלך הלידה שלה.

הפעם, כשאמרתי שאני יודעת – האמינו לי ואיפשרו לי, גם כשראיתי שזה לא מה ואיך שהם היו רוצים לפעול. הלידה היתה כואבת וקשה, אבל הרגשתי חלק פעיל ומשפיע בתוכה ובהתאם, בסופה הייתי בתחושה של הישג והצלחה.

מיה ביתן

דלתות מסתובבות

לאורך כל השנים עבדתי בשיפור שירות וחווית לקוח בארגונים. עזרתי לחברות רבות לתת ללקוחות שלהם להרגיש משמעותיים ולעובדים להרגיש חלק מצוות, עם יעדים ומטרות משותפות.

ואז הגיע תואר שני.

את פרויקט הגמר בלימודי עיצוב למהנדסים בשנקר, התחלתי מהנתון הקשה לפיו 1 מכל 4 יולדות בישראל חוו לידה כטראומטית. המחקר הפך להיות עיסוק משמעותי בחיי בשנתיים האחרונות ומאז הוא ממשיך לגדול ולהתרחב. הגעתי לתובנות רבות ולהבנה שניתן לאפשר ליותר נשים לידה חיובית בבית החולים אם נדע לתמוך ולעטוף את היולדת ולייצר לה חוויה רציפה עם תחושת ביטחון ושליטה, שמתחילה עוד בבית ובמעבר לבית החולים.

אני מאמינה שאפשר ומגיע ליותר נשים לעבור לידה טובה יותר. אין לי ספק שאילו ידעתי את הדברים עליהם אני רוצה לכתוב בבלוג הזה, חוויות הלידה שלי היו טובות יותר.

לבלוג הזה יש מטרה והיא לשנות את השיח שקיים סביב עולם הלידה ולעצב מחדש את החוויה שעוברת כמעט כל אשה, מספר פעמים בחייה.

בבלוג הזה אני כותבת על מחקרים מהארץ והעולם, ראיונות עם אנשי מקצוע ומומחים מתחומים שונים, אלו ישתלבו עם תפיסות מעולם השירות, ההנדסה והעיצוב וגם חוויות אישיות.

אני חותרת לשינוי אמיתי ומשמעותי דרך שינוי השיח על עולם הלידה ולכן החלטתי שאני חייבת לשתף עוד אנשים במסע שלי ופתחתי את הבלוג הזה, לאנשי צוות והריוניות כאחד.

רוצים לקחת חלק בשינוי צרו איתי קשר – מיה ביתן.

מיה ביתן